Κουμ Κουατ Βασιλάκης

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

logowithkerkiraia

Η Ποτοποιία – Οινοποιία Θ. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ & ΥΙΟΙ ΑΕ είναι μια παραδοσιακή οικογενειακή Κερκυραϊκή Επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1960 από τον Θεόδωρο Βασιλάκη κι έχει σήμα την Κερκυραία. Στο εργοστάσιο της επιχείρησης παράγονται και εμφιαλώνονται παραδοσιακά λικέρ Κουμ-Κουατ, μεγάλη ποικιλία από λικέρ που παράγονται με ειδική τεχνοτροπία και διατίθενται αποκλειστικά από την ποτοποιία, ούζο καθώς και αρκετές διαφορετικές ετικέτες κρασιών. Στα προϊόντα της επιχείρησης συγκαταλέγονται όλα τα παραδοσιακά γλυκά όπως μάντολες – μαντολάτο – λουκούμι, καθώς και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλλά και μια σειρά διάφορων άλλων προϊόντων.

Ο κ. Θεόδωρος Βασιλάκης σήμερα δηλώνει φίλος του εμπορίου και παρά το γεγονός ότι έχει διαγράψει μια πορεία 50 και πλέον ετών στο χώρο, διαθέτει την ίδια όρεξη και διάθεση για εργασία και δημιουργία, όπως όταν ξεκίνησε. Πιστεύει ότι γνωρίζει καλά τη δουλεία του και δεν σταματά να ενημερώνεται και να εμπλουτίζει τις γνώσεις του γύρω από την ποτοποιία, την οινοποιία, αλλά και το marketing.

Πέραν τον επαγγελματικών του δραστηριοτήτων, σημαντικότατο ρόλο στη ζωή του έχουν τα δύο εγγόνια του, συνεχιστές ίσως του οράματος του, αλλά και η σύζυγος του, που αν και εκπαιδευτικός, αφοσιώθηκε και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την οικογενειακή επιχείριση.

1959

Ο Θεόδωρος Βασιλάκης ξεκινά την επιχειρηματική του πορεία ανοίγοντας ένα μικρό κατάστημα με ξηρούς καρπούς, ζαχαρωτά κ.α. στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, στην περιοχή Σαρόκο (San Rocco).

1960 – 1961

Τη διετία 1960 – 1961 ανοίγει ένα κατάστημα στην Αθήνα, όπου αποτελεί την έδρα του για να τροφοδοτεί τα προϊόντα του σε ολόκληρη την Ελλάδα. Παράλληλα λαμβάνει άδεια ποτοποιίας, αρχικά για κουμ κουάτ, και δημιουργεί το πρώτο του εργαστήριο ποτοποιίας.

1966

Το εργοστάσιο ποτοποιίας – οινοποιίας χτίζεται στη σημερινή του θέση, και σταδιακά επεκτείνεται. Η πορεία προς την ανάπτυξη δεν είναι εύκολη, γεμάτη οικονομικές δυσχέρειες, υπερισχύει όμως η αγάπη και η όρεξη για δουλειά.

1980

Ο Θεόδωρος Βασιλάκης επεκτείνεται στην Κεφαλλονιά, δημιουργώντας τους Αμπελώνες Βασιλάκη και το αντίστοιχο οινοποιείο. Εκεί καλλιεργούνται και παράγονται ετικέτες από γνωστές ποικιλίες όπως Ρομπόλα, Μοσχάτο, Μαυροδάφνη, αλλά και πιο ιδιαίτερες ετικέτες όπως ο Πρωτόγονος και το Γροβίνο.

1990

Το 1990 ο Θεόδωρος Βασιλάκης ανοίγει νέο κατάστημα στο Αχίλλειο της Κέρκυρας, το οποίο αρχικά λειτουργεί ως έκθεση και κάβα, ενώ στη συνέχεια και έως σήμερα λειτουργεί και ως σνακ – μπαρ, με έναν υπέροχα διαμορφωμένο κήπο.

2000

Τα λικέρ Κουμ Κουάτ ξεπερνούν τα στενά όρια της Κέρκυρας και ξεκινούν οι πρώτες εξαγωγές, κυρίως στην Ολλανδία και την Γερμανία.

Σήμερα

Σήμερα η ποτοποιία – οινοποιία Θεόδωρος Βασιλάκης & Υιοι συνεχίζει την πορεία των 50 και πλέον ετών δημιουργώντας συνεχώς νέα προϊόντα, όπως τα κρυσταλλιζόμενα αλκοολούχα (κουμ κουάτ & βότκα), τα εκχυλίσματα οίνου και κουμ κουάτ και μια σειρά από ιδιαίτερα λικέρ (Greek Coffee, Bitter κ.α.).

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

πιστοί στην παράδοση τα τελευταία 50 χρόνια

ΛΙΚΕΡ ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (ΠΓΕ)

View Products

ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ

View Products

ΚΡΑΣΙΑ

View Products

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ

View Products

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

View Products

ΑΡΩΜΑΤΑ

View Products

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ – ΕΚΘΕΣΗ

50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Επισκεφθείτε την έκθεση μας για να γνωρίσετε από κοντά και να δοκιμάσετε τα προϊόντα μας.

περισσοτερα

Θεόδωρος Βασιλάκης

Καλώς ήλθατε στην ποτοποιία - οινοποιία Θ. Βασιλάκης & Υιοί.

Για περισσότερα από 50 χρόνια σεβόμενοι την παράδοση και πάντοτε πιστοί στην ποιότητα, παράγουμε για εσάς μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών Κερκυραϊκών προϊόντων και όχι μόνο.

Μια επίσκεψη στις εγκαταστάσεις μας θα σας προσφέρει την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα προϊόντα μας, αλλά και να γνωρίσετε μοναδικά ποτά, που δε θα συναντήσετε αλλού.

Σας περιμένουμε...

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

Βαλσαμάτα - Μοναστήρι Αγίου Γερασίμου

Από το 2018, με το νέο μας κατάστημα/έκθεση, έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα προϊόντα μας και στην Κεφαλλονιά.

περισσότερα